tisdag 8 mars 2011

Tisdagstema - Golv


Golv är tisdagstemat hos Fabriken idag. När vi flyttade in i vårt hus 2009 så bestod hela vår ovanvåning av heltäckningsmatta och gula väv-väggar... Jag sa redan på visningen att heltäckningsmattan skulle ut, men vi tänkte att vi skulle vänta med det eftersom annat i huset skulle prioiteras. Dock tänkte katterna annorlunda... Vi har i perioder haft "strul" med den ena kisen, hon har inte riktigt mått bra och förra vintern ville hon inte gå ut. Då hittade hon istället ett hörn på vår ovanvåning där hon gjorde sina behov...

Mindre lyckat för heltäckningsmattan, och det uppstod lite panik då HELA mattan behövde bytas ut. 75 kvm golv skulle inhandlas. Inte det billigaste direkt... Det blev att vi chansade på ett vitt laminatgolv från IKEA. Och nu i efterhand när det har legat där i ett år är vi helnöjda!

Vår ekparkett som vi slipade och lackade om i samband med köksrenoveringen på nedervåningen har redan fått repor, men laminaten på ovanvåningen är hur fin som helst! Den kommer kanske inte hålla i evighet, utan när det ska byggas rum och badrum där uppe kanske det får göras om. Men i nuläget är vi verkligen nöjda!

5 kommentarer:

  1. Skoj!
    Vi har fullkomlig panik över golv nu till huset. 223 kvm ska läggas och de alternativet för 850kr/kvm jag hittade känns verkligen verkligen inte lockande att lägga....
    hmm... ;)

    SvaraRadera
  2. Oj det lät inte skoj med kissen o mattan...
    Jag tycker det vita golvet är fint! Funderar själv på det till pojkarnas rum...
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Tjusigt! Snyggt tidningsstället ser ut att vara! Håller med om att golv är dyyrt!! Håller på och spånar i vad vi vill ha till huset..

    Tack för gratulationen på namnsdagen :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. laminat är ju faktiskt att föredgra när man har djur, vi har parkett på hela nedanvåningen och det finns typ inte ett repfritt område kvar, Milo har typ förstört det helt och hållet..
    så vi valde oxå laminat till ovanvåningen, fast det vi köpte kostade 400 kr/kvadraten nästan så det var inte så jäkla billigt.
    Var lite sugen på ikeas vita eller gråa högblanka golv..men jag fegade ut :)

    och du förresten, angående toalett på ovanvåningen. Vi hade redan vatten uppdraget, har inte ni det oxå? Så att göra en toalett blev inte så himla dyrt, har man ingen dusch tex behöver man ju inte golvbrunn....

    kram kram

    SvaraRadera
  5. inte så charmigt kanske med en heltäckningsmatta som toa:)

    SvaraRadera