tisdag 6 september 2011

Ännu mer teak.

Kul att ni är så många som tycker vi ska behålla byrån som den är. Jag gillar verkligen att den är i teak. Men det syntes inte så bra på bilden som jag visade igår att den är väldigt sliten uppe på. Ni ser det bättre på bilden nedan.


Det är det här vi funderar på vad vi ska göra med... Vi fick även en mindre byrå som just nu står inne på Vilmers rum. Min tanke är kanske att måla den gul och orange. Tror det hade blivit fint inne hos Vilmer.


Det coolaste av allt med byråsarna är dessa gamla vaxade papper som ligger i lådorna. I den lilla byrån ser alla lådorna ut så här, men i den stora är det olika papper i alla lådorna. Byråsarna har tillhört Jonas mormor och morfar. Vi fick även en riktigt cool och retro skinnfåtölj som fick flytta upp. Ska visa den och ommöbleringen i veckan. Håll även utkik efter en tävling i veckan som jag tror kan bli populär!

11 kommentarer:

  1. Ja klart det var ju lite slitet.. ni får tänka lite på vad ni kan göra eller om nån annan kommer med nåt tips. :)
    Spännande med tävling! ;)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Riktigt fin, förutom det slitna då förstås. Alltid snyggt med teak men det ska ju passa ihop med det man redan har oxå.
    Ser fram emot tävlingen - det gillar vi!
    Kram j.

    SvaraRadera
  3. Teak är ju fint! Men som du funderar kanske det beror på hur det ser ut i rummet i övrigt. Nu är vi hemma igen så jag får läsa ikapp lite. Imorgon ska jag ge Hugo sin första smakportion. Har det gått bra för er? Nu har jag en tävlig hos mig om du vill tävla. kram

    SvaraRadera
  4. I löv teak byråer! Har ju 4 st själv ;) En e ju ommålad, den i biorummet i källaren du vet. Men en av de andra, den i arbetsrummet e oxå sliten o har många fläckar och inte så snygga handtag. Den har jag länge tänkt göra om men inte blivit färdig till det. Men det e nog bara bra att det har tagit lite tid. Först hade jag nämligen tänkt måla den svart och sätta en svartvit tapet på lådfronterna. Men för ett tag sen såg jag en bild i Hus & Hem tidningen på en teakbyrå som de hade tapetserat på toppen och på lådfronterna med en tapet med gröna blad på. Det va sååå snyggt och det e precis så jag ska göra, jag ska bara komma iväg till affären i Malmö med som säljer gamla tapeter, som jag har glömt namnet på nu ;) På så sätt behåller mqn ändå en del av teaken :) Jag ska ta en bild på tidningen o lägga ut på bloggen, håll utkik!

    SvaraRadera
  5. jag gillar dessa retro teak möbler, men jag har tröttnat på trä i mitt hem så jag skulle måla den vit och svart! men jag älskar de runda formerna på byråerna! behåll den i teak färg om du vill ha så.
    Ang byrån till vilmers rum, måla stommen vit och varje låda i olika färger? :)

    Kram

    SvaraRadera
  6. Kontakta typ en gammal möbelfirma eller tapetserare?
    Eller prova med lite teakolja först kanske?

    Kram <3

    SvaraRadera
  7. De är verkligen coola! Men jag har tyvärr inga tips på hur ni ska göra med den slitna toppen... Går kanske att lämna in och få hjälp?
    Kramkram

    SvaraRadera
  8. Åh va fint. Gillar verkligen pappret i lådorna, det mönstret, love!
    Kul med tävling, det ser jag fram emot :).

    SvaraRadera
  9. Jag har en likadan teakbyrå som var lite sliten när jag ärvde den med ringar osv. Oljade in den med teak-olja och den blev som ny! Ringarna försvann och den blev fräsch i färgen! Ett lager olja räckte.

    SvaraRadera
  10. Åh, så fin! Älskar pappret. Hur coolt som helst ju! :)

    SvaraRadera
  11. Elle: Tack för tipset! Ska testa med teakolja, helt klart!

    SvaraRadera