torsdag 16 juni 2011

Sura Siri

Många av er har frågat hur Aron tar det här med Vilmer. Och med Aron går det alldeles utmärkt! Han är så snäll och lugn och visar hänsyn! Han verkade lite småsur i början, men Aron har ju varit van vid all uppmärksamhet tidigare! Ja, i alla fall nästan all. Katterna har ju också fått sin beskärda del. Och det är ju det här med katterna. Nocke tar det med ro, verkar nästan mer harmonisk än någonsin. Siri däremot, som brukar vara den som är cool och hur kelen som helst har valt att mer eller mindre bosätta sig i en hundkorg i uterummet. Där har hon legat dag som natt... Det har börjat bli bättre den senaste veckan, men ända sen vi kom hem med Vilmer har hon inte varit sig själv riktigt... Jag hoppas och antar att det är på väg att vända!
Hur har era djur reagerat på era bebisar?

17 kommentarer:

  1. Vi hade två hundar när vår första föddes, ingen av dem reagerade negativt utan var tvärtom väldigt försiktiga och nyfikna. :-)

    SvaraRadera
  2. Jag tror nog att hon vänjer sig och blir sitt vanliga jag så småningom.
    Vi har två katter och i början var de väldigt resarverade, men de är mer som vanligt nu igen. De håller sig på avstånd vilket jag tycker är skönt.
    Kramkram

    SvaraRadera
  3. Kan inte hjälpa dig där. Vi har inga husdjur. Allergier :-)
    Tack förresten, visst ser det gulligt ut när hon kämpar på :-)

    SvaraRadera
  4. Vi har två katter, båda har tagit det bra. Axel bryr sig inte ens, Håkan tror i princip att Wilbur är till bara för honom. En lattjo liten pryl! Och vill helst ligga PÅ Wilbur så det gäller att hålla koll. :)

    SvaraRadera
  5. Har Siri fått nosat på Vilmer. Jag har hört att det är viktigt. Ett sätt att presentera nykomlingar.
    Vi ställde ner bilbarnstolen på golvet så vår katt kunde nosa och gå runt lite. Han (katten) har aldrig brytt sig.

    LiseLotte

    SvaraRadera
  6. Hon är väl lite avundsjuk då, katter är ju rätt nyckfulla ibland. Jag tror nog att det löser sig, hon behöver lite mer tid. Hon kanske inte tycker om små barn heller. Vår katt brydde sig som sagt aldrig när de var små. Men nu när de har blivit äldre tyr han sig till min äldsta dotter. Sover i hennes säng tex, vilket han aldrig gjorde när de var små.

    SvaraRadera
  7. Wilbur får oftast sova vid 21-22 och sover sen till ca 03 då han äter och sen vaknar han ibland när Daniel far till jobbet strax efter 06 men om han vaknar så vill han bara äta en liten slurk i typ två minuter så somnar han om och sover till vi 09 :)

    SvaraRadera
  8. Hoppas hon återgår till den katt hon en gång varit. Om du märkt en liten förbättring så kommer det nog så småningom. Härliga djur!

    Tyvärr har vi inte någon ritning på huset av någon anledning. Ska kolla med dem om det finns någon gammal ritning, lite lättare att planera och så eftersom vi vill göra om den en del. (Slå ut väggar mm)

    Ha en riktigt skön helg!
    KRAM

    SvaraRadera
  9. SV: Carmen har ju naturligt stora, vackra ögon och för att få fram dem i bilden så fotar jag med kort skärpedjup så att ögonen blir skarpa men resten av ansiktet blir lite oskarpt. Sedan får man se till att ha rätt ljus. I den bilden reflekteras himlen väldigt fint i ögonen och ger lite blänk och liv i dem. Jag har också lagt på aningen extra skärpa i ögonen i efterbehandlingen. :D

    SvaraRadera
  10. Tyvärr inga erfarenheter av det mer än att mammas katt springer fort som bara den när jag o barnen kommer o hälsar på. Han är rädd för dom...
    Hoppas det löser sig!
    Kramen!

    SvaraRadera
  11. min mimmi är ju mycket skeptisk. hon håller helst sitt avstånd till bebisen och är nog mest lite ledsen av att komma i andra hand...

    SvaraRadera
  12. Min fd grannes katt håll på att kväva deras bebis! Den var för kelen och la sig som den brukar, uppe vid ansiktet (men eftersom bebisen var mycket mindre än ett vuxet ansikte blev det lite fel) och som tur var hade föräldrarna inte lagt sig än och såg det efter ett tag!

    SvaraRadera
  13. Vi har katt och han reagerade ung. likvärdigt som din när våran kille kom till världen. Han surade ett tag, men det gick över. Nu är han mest på sin vakt när Adrian leker för rätt som det är kommer något flygande...

    SvaraRadera
  14. Kan tyvär inte hjälpa dig med din fråga då vi inte har några djur. Men jag har hört från många vänner som har djur som fått barn att djuren kan bli lite annars. Men det har gått över då de vant sig.
    Kram

    SvaraRadera
  15. Oftast tar det ett tag sen kommer hon förmodligen att vänja sig. söt är hon. Kram Johanna

    SvaraRadera
  16. Spännande med BVC, vi var på f-grupp i fredags och sen hade jag möte bokat med bvc tanten men då kollade hon bara det formuläret om man är deprimerad. Så det blev inte nåt väga och mäta av Hugo vilket var synd det är över en månad tills vi ska dit igen. Men idag ska jag köpa en större nappflaska då 120ml inte längre räcker. Ang. barnkläder så har vi testat de flesta märkena så undrar du nåt går det alltid att fråga :) kram till dig

    SvaraRadera
  17. Heej Tjejen!

    Hur mår ni?

    Sv: Ebbe drar 62 i kläder numera. Men har köpt några plagg i storlek 68 och det fungerar bra : - )
    Nu börjar ju snart höstkläderna trilla in & jag kommer nog få svårt att hålla mej.. Hoho! Men svårt att veta vilken storlek dom har då ju!

    Våra djur här hemma har tagit de bra när Ebbe kom till världen. Men lite sådär är de med Sikkan(katten) han blir lite nervös då Ebbe skriker och vill ha mat om nätterna. Då går Sikkan runt & jamar och vet inte riktigt vad han vill,stackare! Kalle blev som Aron lite avis i början men han är nu en beskyddare mot Ebbe och vill inte att Sikkan ska gå nära, lite sådär kanske men inget som liksom gått till överdrift än så länge. Hoppas att alla våra familjemedlemmar ska trivas i huset, är lite orolig för Sikkan. Hoppas han ska trivas inne då det är en massa katter i de området! : (

    Vad hittar ni på om dagarna? Tycker dagarna springer iväg! Vi går två gånger per vecka på babycafe´. Mysigt!

    Ha de nu så bbra & Glad Midsommar om vi inte hörs gumman!

    KRAAMIS

    SvaraRadera