söndag 14 mars 2010

Nytt kök är på gång...

Tack för all respons på vårt nya golv! Vi är så nöjda!

Inte nog med att vi har fått nytt fint golv på ovanvåningen. Det ska även göras vid här nere! Idag har vi ett slitet ekparkettgolv, som ska slipas och lackas om i samband med våran köksrenovering som snart börjar! Är det något som jag har varit trött på i huset, så är det vårt härligt mörkbruna 70-talskök. Luckorna är slitna, knoppar saknas, kranen läcker. You name it.

Snart är det då dags och funderingarna och tankarna är många! Köket är beställt. Och så här kommer det att se ut.


Det blir vita högblanka luckor med rostfria handtag. Vi har nya rostfria vitvaror sen tidigare (kyl, frys och diskmaskin) och det kommer vi behålla. Ny rostfri ugn, och induktionshäll. Vi har valt att inte ha så många överskåp för att det ska kännas luftigt och öppet!

Bänkskivan kommer bli en grå aluminumfärgad laminatskiva. På denna sidan hitåt, kommer det att bli ett överhäng på 25 cm så att man kan ha några barstolar. Vi har valt att ha samma planlösning som idag, då behöver vi inte flytta fläktutsug eller avlopp.

Just nu snurrar tankarna kring blandare och kakel/mosaik. Har ingen som helst aning om vad vi ska ha för något stänkskydd. Har varit sugen på någon form av glaskiva också. Men vad tycker ni, ska vi bara ha stänkskydd/kakel där nere runt om, eller ska det gå upp kring fläkten? Kom gärna med tips och synpunkter om vad ni tycker!

Vårt kök idag kan ni se här på StyleRoom.

4 kommentarer:

  1. Vad ni står i!, Golvet håller jag med om. Blev jättefint, måste varit skönt att bli av med mattan.
    Köket kommer bli toppen, Så härligt att ha ett så öppet kök. Särsklit när man ha gäster. Kunna fixa med mat osv och samtidigt vara social mot gäster.
    Hoppas allt är bra annars
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Åh ska bli spännande:) Tycker det är svårt med kakel eller vad man nu vill ha. Jag gillar u tapet och glasskiva men det finns ju så mycket fint kakel me, svårt:)Ha det bra, kramar

    SvaraRadera
  3. Jag hade nog val kakel/mosaik 5x5cm och satt runt hela fläkten upp till taket och sen hade jag satt några öppna hyllor på var sin sida om fläkten. Det blir snyggt och praktiskt och sen kan man ställa oljor och dylikt som man behöver till matlagningen på hyllorna ist för på bänkskivan. Så frigör man yta där :-)

    SvaraRadera
  4. Svar: Det är verkligen jättespännande med nya lägenheten och än så länge trivs jag som fisken i vattnet!

    Spännande för er med nytt kök. Ska bli kul att se hur det blir!

    Kram
    /Johanna

    SvaraRadera