tisdag 13 december 2011

Granväder?


Jag hade tänkt att vi skulle åka och handla en gran idag.
Men vädret känns inte inspirerande. Eller?
När tar ni in er gran och hur tänker ni klä den i år?

18 kommentarer:

  1. Det gjorde vi för länge sen och till nästa år tror jag vi tar in den redan till första advent. Tycker granen är det mysigaste nu innan jul och varför vänta - ska tilläggas att vi har plastgran pga allergi :)
    kram j

    SvaraRadera
  2. Vi har plastgran, och vi har redan plockat fram & klätt den. Brukar vanligtvis göra det runt 4e advent. Men nu gjord vi det redan 1a advent då vi ville att lilleman skulle få ngt fint att titta på. Märkte sedan att det var kanske både för och nackdelar ;-)

    SvaraRadera
  3. Trodde fasiken bara det var här på västkusten som det var värsta sketvädret...SÅ tråkigt!

    Efter många om o men så blir det ingen gran hos oss i år.(snyft)Vi väntar till nästa o hoppas o tror att lilleman då låter julgranskulorna vara just kulor.Inte bollar som ska kastas!

    SvaraRadera
  4. Jag brukar köpa granen först dagen före julafton. Då går min son och jag till torget och handlar en och bär hem den tillsammans. Dekorationerna fylls på lite varje år, jag renodlar inte. Tycker det är kul med minnen i granen. Men jag är inte helt säker på att jag köper en gran i år...eller kanske bara en minigran.

    SvaraRadera
  5. Vi har samma trista väder här:(, ingen snö bara regn... Vi ska inte ha någon här hemma men där vi ska fira jul blir det gran. Nästa år funderar jag på en liten gran även här hemma.

    SvaraRadera
  6. Usch nej, inte idag i stormen och regnet. Vi har tyvärr ingen gran alls, får inte riktigt plats med det. :( Om vi skulle ha haft en så skulle vi nog skaffat den till helgen eller i början av nästa vecka. Men jag tycker man ska ta in den när man själv vill, det ska inte vara så konservativt. :) Kram /Nellie

    SvaraRadera
  7. Regn och blåst här på Gotland i dag också .... Inget vidare lusseväder !!! Hos oss kommer granen in kvällen före julafton, en tradition som hängt med länge !! I bland funderar jag dock på om man skulle ta in den tidigare och på så sätt få njuta lite mer av den !!!

    SvaraRadera
  8. Jag tycker man tappar julkänslan helt i det här vädret. Usch vad tråkigt det är!:(

    Vi ska inte ha någon gran i år då vi knappt ska vara hemma något över jul och nyår. Det får bli nästa år istället:)

    Hoppas du haft en fin lucia /Kram

    SvaraRadera
  9. Vi har haft gran i 5dagar typ redan... min kära sambo har mot min vilja redan tagit och klätt den! en lite mindre i år så den e söt.. men jag tycker inte man skaffar gran så tidigt som vi gjort.. den lär vara död till jul..=(( Kramar till dig kompis!!!/SandraL

    SvaraRadera
  10. Hade gärna tagit in den nu men får nog vänta till helgen, annars e nog risken att den dör innan jul:) Måste ju hugga den först me! Hoppas vädret blir bättre snart så man får lite inspiration:) Kram på dej

    SvaraRadera
  11. Vi satte upp våran gran igår, men jag håller med dig. Vart är snön?

    SvaraRadera
  12. Vi var ute och högg våran gran i söndags! Jag har alltid haft som tradition att klä den dagen innan men jag tror att jag ska göra iordningen den lite tidigare i år så att jag får njuta ordentligt!

    Jag tror Kung Bore retas med oss i år! Vi klagade ju så mycket på snön förra året!

    SvaraRadera
  13. Ja fy tusan vilket väder!! Om det ändå hade snöat lite istället.
    Gran ja, vet inte hur man löser det med en nyfiken, busig, klättrande 1-åring. Men, vill gärna ha en. :)

    SvaraRadera
  14. Det är lika trist väder även här :-( Vi har plastgran och jag är redo att ta in den när som helst bara för att försöka få lite mer julstämning. Vår gran är vit och ska dekoreras med glittriga snöflingor och kulor i silver.

    Ser fram emot er gran sen! KRAM KRAM

    SvaraRadera
  15. Här regnar det också och det känns ju lite sådär såhär strax före jul..

    SvaraRadera
  16. Vi köper nog vår gran till helgen och hoppas julstämningen infinner sig liite när den är klädd. I 2 år har vi haft silver/vitt och glas i granen. En kombo jag tröttnat på så i år blir den väldigt färgglad :)

    SvaraRadera
  17. Vilken söt liten tomte! Är det en body han har på sig, men rådjuren? Så himla fiiiin!!
    Bra tips ;)

    SvaraRadera